Bel voor een rondleiding: 0418 - 664006

Bkh_5478
DSC_0986
DSC_0899
slootjes les
Bkh_5468
DSC_0911
DSC_0962.1
DSC_0909
previous arrow
next arrow

School

Buiten leren, samen groeien!

De Odradaschool ligt in de ruime groene omgeving van het dorp Alem. Door deze unieke ligging hebben onze leerlingen veel ruimte om te werken en te spelen. Onze buitenruimte wordt de hele dag gebruikt voor het geven van buitenlessen.

Buitenonderwijs

Buitenonderwijs staat bij de Odradsaschool centraal. Want door buiten te leren, kunnen we samen groeien! De lessen in de klas worden afgewisseld met lessen buiten. We geven minimaal één les per dag buiten. Dit kan bijvoorbeeld de rekenles of spellingles zijn, maar ook de verkeerslessen en gymlessen doen we buiten. Leerlingen zijn meer in beweging en worden zich bewuster van hun omgeving. Iedereen krijgt zo letterlijk de ruimte om zicht te ontwikkelen.

Opbouw

Ons onderwijs is opbouwend ingericht. De leerlingen van de onderbouw gaan bijvoorbeeld minder naar school dan de leerlingen in de bovenbouw. Zo sluiten we aan bij de natuurlijke groei van kinderen. We werken met combinaties van twee groepen in de ochtend en drie in de middag.

‘s Ochtends ligt de focus op rekenen, taal, lezen en schrijven. In de middag werken we aan onderzoekend leren en bewegingsonderwijs. Er is een vakdocent muziek, we werken aan culturele vorming, techniek en wereldoriëntatie wat we doen met de methode Blink Wereld.

Daarnaast krijgen onze leerlingen vanaf groep 3 zwemles in de Kreek in Kerkdriel. Tussen de middag hebben de leerlingen een uur vrij, zodat ze ‘s middags weer vol aandacht kunnen werken. Overblijven kan in dat uur uiteraard ook op school.

Buiten leren, samen groeien!

Hieronder vindt u het laatste nieuws, direct vanaf onze Facebook pagina.


Odradaschool
Odradaschool5 uren geleden
Het feest was nog niet compleet🎉 Verjaardag vieren met heuse uilen 🦉in de klas, een oehoe, een kerk-en een bosuil. Met pincetten en satéstokjes pulkten we de braakballen uit elkaar. Zo ontdekten we wat deze prachtige dieren zoal eten. We speelden buiten, deden spelletjes, was er een traktatie. Kortom: topdag!❣️
Odradaschool
Odradaschool5 dagen geleden
Op de taaltochtkaart staat te lezen waar we heen moeten. Sanne leest:"naar het bos".
Dus op weg naar het bos, we zoeken daar de mooiste tak, deze verven we later.
Odradaschool
Odradaschool5 dagen geleden
Alem (Nederland)
#Buitenonderwijs Odradaschool
Evaluatie toets WOII
Zinsdelen ontleden
Begrijpend lezen
Moestuin kweken
# Actief leren vanuit verwondering
Odradaschool
Odradaschool1 week geleden
Tafelsommen maken met de kaartjes van Buitenonderwijs Nederland en iedereen doet mee :-)
Nieuwsbegrip maken we lekker in de schaduw aan onze tafel/stoelen in 1.
Odradaschool
Odradaschool1 week geleden