Bel voor een rondleiding: 0418 - 664006

Bkh_5478
DSC_0986
DSC_0899
slootjes les
Bkh_5468
DSC_0911
DSC_0962.1
DSC_0909
previous arrow
next arrow

Passend onderwijs

Passend onderwijs

Op 1 augustus 2014 is de wet passend onderwijs ingegaan. Uitgangspunt van passend onderwijs is dat elk kind recht heeft op goed onderwijs en gelijke kansen verdient. Onderwijs dat is afgestemd op de kwaliteiten en mogelijkheden van het kind. De regering wil daarbij dat zoveel mogelijk kinderen naar een gewone school in de buurt gaan. Kinderen die het écht nodig hebben, kunnen naar het speciaal onderwijs. Om ieder kind passend onderwijs te bieden, neemt onze school deel aan een samenwerkingsverband passend onderwijs. Dit is Samenwerkingsverband PO De Meierij. Het samenwerkingsverband is opgedeeld in 10 ondersteuningseenheden. Onze school valt onder de ondersteuningseenheid Noord.

Ondersteuning

Leerlingen ontvangen op de basisschool de zogenaamde basisondersteuning al dan niet met wat extra ondersteuning. Voor de meeste kinderen is dit genoeg om de basisschool succesvol te doorlopen. Om dat te kunnen geven, zorgt een school voor deskundige leerkrachten en een deskundig intern begeleider. In het schoolondersteuningsprofiel staat beschreven welke (basis) ondersteuning de school kan bieden en hoe dat georganiseerd wordt. Voor de Odradaschool is deze hier te vinden.

Soms heeft een kind meer nodig, dan de basisondersteuning. Er wordt dan bekeken welke extra ondersteuning een kind nodig heeft, dit wordt besproken met specialisten uit de ondersteuningseenheid. Samen met deze specialisten wordt dan een arrangement samengesteld.

Hieronder vindt u het laatste nieuws, direct vanaf onze Facebook pagina.


Odradaschool
Odradaschool5 uren geleden
Het feest was nog niet compleet🎉 Verjaardag vieren met heuse uilen 🦉in de klas, een oehoe, een kerk-en een bosuil. Met pincetten en satéstokjes pulkten we de braakballen uit elkaar. Zo ontdekten we wat deze prachtige dieren zoal eten. We speelden buiten, deden spelletjes, was er een traktatie. Kortom: topdag!❣️
Odradaschool
Odradaschool5 dagen geleden
Op de taaltochtkaart staat te lezen waar we heen moeten. Sanne leest:"naar het bos".
Dus op weg naar het bos, we zoeken daar de mooiste tak, deze verven we later.
Odradaschool
Odradaschool5 dagen geleden
Alem (Nederland)
#Buitenonderwijs Odradaschool
Evaluatie toets WOII
Zinsdelen ontleden
Begrijpend lezen
Moestuin kweken
# Actief leren vanuit verwondering
Odradaschool
Odradaschool1 week geleden
Tafelsommen maken met de kaartjes van Buitenonderwijs Nederland en iedereen doet mee :-)
Nieuwsbegrip maken we lekker in de schaduw aan onze tafel/stoelen in 1.
Odradaschool
Odradaschool1 week geleden